Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
100,- kr.
Lokale
Skakbrættet
Målgruppe
For alle
Køb billet(ter) / Tilmeld
Bøger & Litteratur

Forfatteraften: Lotte Kaa Andersen om ”Den inderste kerne”

19.01.23
Med afsæt i sin biografiske roman "Den inderste kerne" giver forfatter Lotte Kaa Andersen os et indblik i Inge Lehmanns liv og forskningskarriere.

Inge Lehmann (1888-1993) var verdens første kvindelige seismolog. Hun blev verdensberømt for at opdage jordens indre kerne.

Lotte Kaa Andersen vil fortælle om Inge Lehmanns liv og opdagelse. Hun fortæller også om sit eget arbejde med at finde ind i en historisk persons sind og tanker. For hvordan danner man sig et billede af et andet menneskes personlighed og relationer via arkiver, breve og fotografier?

Denne aften får du Lotte Kaa Andersens spændende beretning om en kvinde, der trods meget modstand i det danske mandsdominerede naturvidenskabelige miljø, blev en af verdens største kvindelige forskere. Hendes arbejde var banebrydende – og det kom også til at spille en stor rolle under Den Kolde Krigs atomvåbenkapløb.

Inge Lehmans karriere og den videnskabelige hæder og anerkendelse tog først fart, da hun blev pensioneret, og hun udgav som 99-årig sin sidste videnskabelige artikel.

Om forfatteren

Lotte Kaa Andersen fik sit gennembrud med sin debutroman ”Hambros Alle 7-9-13” og efterfølgerne ”100 dage” og ”Syv sind", der indeholder en skarp og morsom, men også empatisk samtidsfortælling om tre familier bosat i det rige Hellerup.

Læs mere om Lotte Kaa Andersen her.

Arrangør: Viborg Højskoleforening og Viborg Bibliotekerne.

Materialer